Monster Rent – Het eerlijkste huurwoningaanbod

  • |
  • Registreren
  • |
  • Nederlands

Alle informatie voor verhuurders op één plek

Type huurders

Je wilt jouw woning verhuren. Maar aan wie je dat doet, hangt helemaal van de situatie af. En ook wil je een stuk zekerheid over de huur,het onderhoudt en de zorg aan de woning. Daarom zetten we alle typen huurders op een rij. Zo weet je wat er mogelijk is en kan je de woning aanbieden gericht op jouw ideale huurder. Wij onderscheiden de volgende type huurders:

  • Alleenstaanden
  • Stellen
  • Expats
  • Studenten
  • Delers

Alleenstaanden & stellen
Alleenstaanden en stellen lijken de meest voorkomende huurders op de markt. Toch is het voor hen lastig om een woning te zoeken. Particuliere verhuurders kiezen vaak liever voor expats en studenten, omdat ze vaak meer huur kunnen betalen. Studenten kunnen gemakkelijk meer huur betalen als zij de woning delen. Toch zijn dit voor jou als verhuurder huurders waar je wat aan hebt. Wanneer je van plan bent om je woning voor langere tijd te verhuren is dit een doelgroep die je niet moet vergeten.

Expats
Als je jouw woning alleen wilt verhuren aan expats betekent dit , dat je de woning anders moet aanbieden. 85% van de expats is op zoek naar een volledig gemeubileerde woning omdat ze maar kort in Nederland verblijven. Voor deze huurders is het belangrijk dat alles aanwezig is in een woning. Denk hierbij aan de standaard zaken zoals een bed, tafel en televisie, maar vergeet ook niet het bestek, een stofzuiger en handdoeken. Op onze voorbeeld documenten pagina kan je een check in formulier downloaden waar een volledige inventarislijst op staat.

Je richt je woning in met de ideale huurder in je achterhoofd. De sfeer die je creëert in de woning bepaalt voor een groot deel de verhuurbaarheid van de woning. Als je een huurder zoekt in het hogere segment van de markt, zal je niet moeten beknibbelen op de inrichting.

De meeste expats willen een nette woning. Hierin hebben de meeste huurders bijvoorbeeld voorkeur voor laminaat of hout boven tapijt. Veel expats hebben aangegeven dat de netheid van een woning tijdens de bezichtiging één van de belangrijkste redenen is om een woning wel of niet te huren.

Wanneer je jouw woning all-in verhuurt hoort daar ook internet, televisie, water en elektriciteit bij. Je kan dit in de huurprijs verwerken. Wij raden wel aan om dit op basis van voorschot te doen. Wanneer een huurder dan meer verbruikt waar jij voor betaald kan je dit achteraf altijd op de huurder verhalen.

Studenten
In de grote steden zijn er altijd studenten op zoek naar een kamer. Meestal gebeurt dit in de maanden juni tot en met oktober. Maar ook de rest van het jaar is er altijd vraag naar kamers of appartementen die gedeeld mogen worden. De meeste huurders hebben zelf nog geen baan naast de studie of in elk geval geen fulltime baan. Dat betekent dat je als verhuurder misschien niet de zekerheid hebt die je wel graag zou willen.

Om er in elk geval zeker van te zijn dat je de huur (op tijd) krijgt kan je ouders van studenten vragen om een garantstelling. Hierbij zijn de ouders verantwoordelijk voor het betalen van de huur wanneer de studenten dat zelf niet meer kunnen.

Delers
Veel studenten willen een woning delen, maar zij niet alleen. Tegenwoordig is het als alleenstaande ook na je opleiding steeds moeilijker om aan woonruimte te komen. Om dit op te lossen kan je dus met een aantal collega’s of vrienden samen ergens wonen.

Als je als verhuurder een (duurdere en grotere )woning verhuurt die gedeeld mag worden heb je waarschijnlijk veel kandidaten. Let hierbij altijd goed op onder welke voorwaarden de huurders er zitten. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als er 1 iemand de woning verlaat. Ben jij als verhuurder dan verantwoordelijk voor het zoeken naar een nieuwe huurder of zijn de huidige huurders dat?