Monster Rent – Het eerlijkste huurwoningaanbod

  • |
  • Registreren
  • |
  • Nederlands

Alle informatie voor verhuurders op één plek

Documenten downloaden

Om welke reden je jouw woning nu wilt verhuren, tijdelijk via de leegstandswet of voor langere tijd, bij het verhuren van een woning komt veel kijken. Als verhuurder wil je zorgeloos kunnen verhuren, zonder voor plotselinge verrassingen te komen staan. Verhuurders kunnen bij Monster Rent gratis alle formulieren downloaden.

Registreer je eerst gratis als verhuurder en download direct alle belangrijke documenten om jouw woning veilig te verhuren. Registreren en het downloaden van de voorbeeld documenten is geheel kosteloos.

 

Wil je alle documenten in een keer downloaden?Download alle documenten.

Download huurcontract

Als verhuurder maak je samen met de huurder afspraken over het huren van jouw woning. Om misverstanden achteraf te voorkomen is het verstandig om deze afspraken schriftelijk vast te leggen in een huurcontract.

Download huurcontract kamers

Als verhuurder van een kamer maak je afspraken met de huurder over het huren. Leg deze afspraken vast in een huurcontract speciaal gericht op kamers om misverstanden achteraf te voorkomen.

Download algemene bepalingen

Aanvullend op het huurcontract kun je de wettelijk vastgestelde Algemene Bepalingen toevoegen. Hierin staat beschreven welke verantwoordelijkheden huurder en verhuurder hebben. Hier vind je de actuele versie.

Download check in formulier

Bij de sleuteloverdracht is het handig om gezamenlijk een check in formulier in te vullen. Hierbij wordt gekeken of de woning in goede staat is en of er eventuele gebreken zijn die je als verhuurder nog moet oplossen voor de huurder de woning betrekt.

Download check out formulier

Zodra een huurder de woning verlaat wordt bij de oplevering het check out formulier ingevuld. Hierbij wordt gekeken of de woning in goede staat is en of er eventuele gebreken zijn die nog opgelost moeten worden door huurder of verhuurder.

Download garantstelling

Als verhuurder wil je zeker weten dat de huur betaald wordt. Soms kan je die inschatting moeilijk maken, bijvoorbeeld bij studenten. Als verhuurder kun je vragen aan de huurder of er iemand is die garant kan staan, zodat je zeker weet dat je altijd de huur ontvangt.

Download werkgeversverklaring

Als verhuurder wil je geen risico lopen op het mislopen van huur. Om dit te verkleinen kan de werkgever van de huurder een verklaring tekenen voor de inkomsten die de huurder bij hem krijgt.

Download verklaring betaalgedrag

Voor jouw als verhuurder is het belangrijk om zekerheid te hebben. Om zeker te weten dat de huurder de huur elke maand kan betalen, kun je daarom vragen om de huurder zijn huidige verhuurder een verklaring te laten tekenen van goed betaalgedrag.

Download waarborgsom

De waarborgsom is een bedrag waarmee eventuele schade aan de woning door de huurder betaald kan worden. Wordt de woning aan het einde van de huurperiode netjes opgeleverd dan moet de waarborgsom netjes terugbetaald worden.

Download retour waarborgsom

Als de woning aan het einde van de huurperiode netjes opgeleverd wordt, dan hoor je als verhuurder de waarborgsom netjes terug te betalen aan de huurder. Voor jouw administratie is het goed om dit zwart op wit te hebben.

Download huurverhoging

1 keer per 12 maanden mag je als verhuurder de huur verhogen. Dit moet minstens 2 maanden van te voren schriftelijk doorgegeven worden aan de huurder.