Monster Rent – Het eerlijkste huurwoningaanbod

  • |
  • Registreren
  • |
  • Nederlands

Alle informatie voor huurders op één plek

Voorbeeld documenten downloaden

Om welke reden je nu een woning wilt huren, bij het huren van een woning komt veel kijken. Als huurder wil je zorgeloos kunnen huren, zonder voor plotselinge verrassingen te komen staan. Huurders kunnen bij Monster Rent gratis alle formulieren downloaden.

 

Registreer je eerst als huurder en download direct alle belangrijke documenten om veilig een woning te huren. 

Wil je alle documenten in een keer downloaden?Download alle documenten.

Download huurcontract

Als huurder maak je samen met de verhuurder afspraken over het huren van de woning. Over het algemeen komt de verhuurder met een huurcontract om deze afspraken schriftelijk vast te leggen en zo misverstanden achteraf te voorkomen.

Download huurcontract kamers

Samen met de verhuurder maak je als huurder afspraken over het huren van een kamer. Het is handig om deze afspraken schriftelijk vast te leggen in een huurcontract speciaal gericht op kamers. Zo voorkom je misverstanden achteraf.

Download algemene bepalingen

De verhuurder kan aanvullend op het huurcontract de wettelijk vastgestelde Algemene Bepalingen toevoegen. In de bepalingen staat duidelijk beschreven welke verantwoordelijkheden huurder en verhuurder hebben. Download hier de actuele versie.

Download check in formulier

Als de sleuteloverdracht plaatsvind is het handig om gezamenlijk met de verhuurder een check in formulier in te vullen. Jullie bekijken hierbij wat de staat van de woning is en of er eventuele gebreken zijn die de verhuurder nog moet oplossen.

Download check out formulier

Zodra je als huurder de woning gaat verlaten, vul je samen met de verhuurder een check out formulier in. Jullie kijken hierbij of de woning in goede staat verkeerd en of er nog eventuele gebreken zijn die je als huurder moet oplossen.

Download garantstelling

De verhuurder wil graag zekerheid dat de huur elke maand betaald wordt. Soms is het lastig om als verhuurder deze inschatting te maken. Hij kan dan vragen om een garantstelling, waarbij er iemand voor jou garant kan staan zodat de huur altijd betaald wordt.

Download werkgeversverklaring

De verhuurder wil geen risico lopen op het mislopen van huur. Om de verhuurder zekerheid te bieden kun je jouw werkgever vragen om een verklaring te tekenen voor de inkomsten die je bij hem krijgt.

Download verklaring betaalgedrag

Voor de verhuurder is het belangrijk om zekerheid te hebben. Om te laten zien dat je een trouwe huurder bent kan je je huidige verhuurder vragen om een verklaring te laten tekenen van goed betaal gedrag.

Download waarborgsom

De waarborgsom is een bedrag waarmee eventueel schade aan de woning door de huurder betaald kan worden. Als je de woning aan het einde van de huurperiode netjes oplevert, dan moet dit bedrag door de verhuurder aan jou terug betaald worden.

Download retour waarborgsom

Als jij als huurder de woning aan het einde van de huurperiode netjes oplevert, dan hoort de verhuurder de waarborgsom terug te betalen. Voor de administratie is het goed om dit zwart op wit te hebben.

Download bezwaar verhoging

De verhuurder mag 1 keer per 12 maanden de huur verhogen. Dit moet minstens twee maanden van te voren schriftelijk doorgegeven worden. Als de verhuurder zich niet aan de regels houdt kan je hier bezwaar tegen maken.

Download opzeggen huur

Het opzeggen van een huurcontract moet altijd schriftelijk gebeuren. Hou hierbij wel rekening met de afgesproken opzegtermijn. In principe kun je een huurcontact altijd per de eerste van de maand opzeggen.